loading...
گروه آموزشی آلم | کنکور
آلم بازدید : 314 چهارشنبه 07 مرداد 1394 نظرات (0)

بخشی از سرمایه های زبان و ادبیات فارسی را می توان، در متون قدیم جستجو کرد. این متون تنها به کتاب هایی چون گلستان سعدی، دیوان حافظ و مثنوی مولانا منحصر نمی شود. در ادبیات کشورمان می توان رد پایی از قابوسنامه، سیاست نامه، کشف المحجوب و دیوان شاعرانی چون انوری ، رودکی، ناصر خسرو را مشاهده کرد. در آثار این افراد اندیشه دیده می شود. اندیشه ای که در بین مداحی ها و لفاظی های برخی از این شاعران یا میان اندیشه های سرسختانه و محکم ناصر خسرو پنهان می شود. فرهنگستان زبان و ادب فارسی این متون با ارزش را در گوشه ای رها نسازد تا غبار غفلت از این گنجینه های با ارزش بر چهره این نهاد ننشیند.

 
1-« فولکولوریک » : معادل آن را « مردمی » قرار داده اند. این کلمه از اسم و پسوند « یاء » نسبت ساخته شده است. این معادل به دلیل آنکه قرابت معنایی با کلمه لاتین ندارد، در زبان فارسی به عنوان معادل به کارنمی رود. در زبان فارسی کلمه « فرهنگ بومی » نیز وجود دارد. در قیاس با این کلمه می توان از کلمه « بومی » به جای « مردمی » استفاده کرد. همچنین کاربرد کلمه « عامیانه » در قیاس با کلمه « ادبیات عامیانه » به عنوان معادل دور از ذهن نخواهد بود. این کلمات قرابت معنایی بیشتری با کلمه لاتین دارند.
 
2-« مانیفیست » : معادل آن را « بیانیه » ساخته اند. این کلمه، کلمه ای عربی محسوب می شود و از اسم با « یت مصدر ساز » عربی ترکیب شده است. به دلیل عربی بودن ریشه کلمه « بیان » ترکیب این کلمه با « یت » مصدر ساز اشکالی ندارد و مطابق قوانین ساخت کلمهدر زبان فارسی است. این معادل در زبان فارسی به کارمی رود و کاربرد کلمه لاتین آن را کمتر مشاهده می کنیم.
 
3-« ویلچر »: معادل « چرخک » را برای آن وضع کرده اند. این معادل از ترکیب اسم و پسوند « کاف تصغیر » ساخته شده است. این معادل در زبان فارسی به کارنمی رود، به دلیل آنکه این کلمه قرابت معنایی با کلمه لاتین ندارد. در زبان فارسی کلمه « صندلی چرخدار » به کارمی رود. کاربرد این کلمه به عنوان معادل بسیار منطقی تر از « چرخک » به نظر می رسد. قرابت معنایی نیز بین این دو کلمه وجود دارد. البته کلمه « چرخ » را می توان در متون قدیم چون ناصر خسرو مشاهده کرد:
 
روزگار است این که گه عزت دهد گه خوار دارد
چرخ بازیگر از این بازیچه ها بسیار دارد
مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
آموزش عربی کنکور
https://goo.gl/s7bXBU
بانک تست کانون
http://www.shop.g-alm.ir/20
سیولیکا
https://www.civilica.com/
بانک تست دهم
http://www.shop.g-alm.ir/20
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • کدهای اختصاصی