درحال بارگذاری ....
به انجمن تخصصی آلم خوش آمدید.شما در این انجمن میتوانید پاسخ سوالات خود را بیابید...!! وارد یا عضو شوید
پنل کاربری
نام کاربري :

پسورد :

عضويت | فراموشي رمز عبور
تاپیک های مهم و کاربردی انجمن
ADS
ارسال پاسخ جدید
mohamad139400
آفلاین

ارسال‌ها :8
عضويت: 30 /1 /1395
تشکر شده :3
نکات بسیار مهم درباره انتخاب رشته کنکور سراسری

نکات بسیار مهم درباره انتخاب رشته کنکور سراسری


انتخاب رشته کنکور سراسری همواره یکی از داغ‌ترین، حساس‌ترین و سرنوشت‌سازترین دوران برای داوطلبان مجاز به انتخاب رشته به حساب می آید. اگر این انتخاب به دقت و هوشمندانه و برحسب شناخت، علاقه و استعداد داوطلبان و با آشنایی کامل با فرآیند انتخاب رشته و توجه به تمامی نکات فنی و ضوابط و اصول مندرج در دفترچه راهنمای انتخاب رشته صورت گیرد، مسیر مطلوب آینده داوطلبان را کاملا تحت‌الشعاع قرار می‌دهد و نقشی اساسی در بسیاری زمینه‌ها از جمله هویت شغلی و هویت اجتماعی ایفا می‌کند.

بی‌علاقه انتخاب نکنید

شما در زمان انتخاب رشته می‌توانید 100 تا 150 رشته دانشگاهی را انتخاب کنید. (در صورتی که در کنکور شرکت کرده‌اید می‌توانید 150 رشته را انتخاب کنید ولی اگر در جلسه کنکور غایب بوده‌اید یا اصلا در کنکور شرکت نکرده‌اید می‌توانید صد انتخاب رشته داشته باشید.)
این تعداد زیاد رشته، شهر و دانشگاه، کار شما را بسیار راحت می‌کند، پس رشته‌هایی را که اصلا نمی‌شناسید و به آنها علاقه‌ای ندارید یا شهرهایی را که اصلا نمی‌روید یا نمی‌توانید در آنجا ساکن باشید، بی‌جهت انتخاب نکنید، زیرا اگر هم قبول شوید، باید یک عمر با این رشته و شهر و دانشگاه کنار بیایید.

استعداد تان را در نظر بگیرید

در انتخاب رشته‌های خاص به استعدادها و توانایی علمی خود توجه کنید. مثلا اگر می‌خواهید معماری بخوانید، باید قدری استعداد کارهای هنری داشته باشید یا اگر می‌خواهید ریاضـی بخوانید، باید پایه ریاضی قوی داشته باشید. اگر هم می‌خواهید وکیل شوید، باید سر و زبان خوبی داشته باشید. پس از سر ناچاری و بی‌حوصلگی انتخاب رشته نکنید. در وهله اول با خودتان خلوت کنید و به خود بگویید آیا من استعداد لازم برای تحصیل در این رشته را دارم یا خیر؟

بازار کار را بهتر بشناسید


به بازار کار رشته مورد نظرتان هم توجه کنید. هدف از دانشگاه رفتن فقط درس خواندن و مدرک گرفتن نیست و در کنار افزایش سطح آگاهی‌های عمومی و اختصاصی و پیدا کردن یک سطح دانش بالاتر، بحث اشتغال هم خیلی مهم است. اگرچه حرف اول در پیدا کردن کار و کارآفرینی را ویژگی‌های فردی خودتان ایفا می‌کند، ولی بالاخره نوع تخصصی که کسب کرده‌اید نیز بسیار مهم است. پس به این نکته هم فکر کنید که با تحصیل در این رشته و شهر و دانشگاه، کجا می‌توانید کار پیدا کنید یا این که چه میزان حقوق دریافتی شما خواهد بود؟

ادامه تحصیل را فراموش نکنید

از سایت‌های اینترنتی، کتاب‌های معرفی رشته دانشگاهی یا مراجعه به دانشگاه ها، اساتید و دانشجویان تحقیق کنید که آیا در این رشته مورد علاقه‌تان، امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر یعنی فوق‌لیسانس و دکتری در ایران وجود دارد یا خیر؟ حال اگر امکان ادامه تحصیل وجود دارد، در کدام دانشگاه‌ها می‌شود ادامه تحصیل داد و شرایط تحصیل چگونه است؟

خانواده را لحاظ کنید

هنگام انتخاب رشته به شرایط خانوادگی از قبیل شغل پدر، مادر، خواهر، برادر و شرایط عاطفی افراد خانواده هم توجه کنید. انتخاب رشته فقط فهرست کردن صد رشته میان شهرها و دانشگاه‌های مختلف نیست، بلکه نتیجه این انتخاب، یک عمر بر زندگی، کار و ازدواج شما تاثیر می‌گذارد. با توجه به این که هر سال میزان پذیرش مردان و زنان در رشته‌های مختلف متفاوت است، به جنسیت پذیرش رشته‌ها هم توجه کنید.
مراقب باشید از کنکور سال آینده محروم نشوید
یکی از نکاتی که داوطلبان مجاز به انتخاب رشته باید مدنظر قرار دهند، این است که دانشگاه آزاد، کنکور جداگانه ندارد و برای انتخاب رشته تا 30 رشته دانشگاهی مجاز به انتخاب رشته هستید.
در انتخاب رشته‌ها و دانشگاه‌های روزانه، حتما رشته‌ای را انتخاب کنید که قادر باشید ادامه تحصیل دهید و در این نوع رشته‌های دانشگاهی حتما باید ثبت نام کرده و ادامه تحصیل دهید، وگرنه دو سال از کنکور محروم می‌شوید.
اما در صورت قبولی در دانشگاه‌های شبانه، غیرانتفاعی، پیام نور و نیمه‌حضوری، ادامه تحصیل ندادن، محرومیت از کنکور سال آینده را ندارد و هیچ مشکلی برایتان پیش نمی‌آید. تمام رشته‌ها و دانشگاه‌هایی هم که پسران در آن پذیرفته می‌شوند، معافیت تحصیلی دارند و هیچ مشکلی برای نظام وظیفه ندارند. هر داوطلب با توجه به شهر محل اقامت یا اشتغال خود فقط می‌تواند از چند مرکز و واحد پیام نور انتخاب رشته کند. از آنجا که دروس دانشگاه پیام نور عمدتا به شیوه غیرحضوری ارائه می‌شود و کلاس‌های دروس نظری، جنبه اختیاری دارد، محدودیت داوطلب بر شهرها، در مورد رشته‌های پیام نور اعمال نمی‌شود و نرم افزار با توجه به شهر محل اقامت یا اشتغال داوطلب و رشته‌های مورد نظر وی، رشته ـ شهرهای پیام نور را مشخص می‌کند.
در رشته و دانشگاه‌های پیام نور فقط در شهر و دانشگاه‌هایی می‌توانید انتخاب رشته کنید که دفترچه شماره 2 راهنمای انتخاب رشته به شما اجازه داده باشد و تقریبا پذیرش در این نوع دانشگاه‌ها، صد درصد بومی است. دانشگاه‌ها و رشته‌های پیام نور شهریه و هزینه دارد، بنابراین اگر مطمئن هستید قادر به پرداخت هزینه آنها نیستید، انتخاب آنها را در اولویت‌هایی قرار دهید که بعد از انتخاب رشته‌های پیام نور، رشته‌های غیرمورد علاقه‌تان قرار داشته باشد تا در صورت قبول نشدن در آن رشته‌ها، بعدا پشیمان نشوید.
دوشنبه 30 فروردین 1395 - 12:46





برای ارسال پاسخ ابتدا باید لوگین یا ثبت نام کنید.