loading...
گروه آموزشی آلم | کنکور
آلم بازدید : 2053 شنبه 29 تیر 1392 نظرات (0)

شیوه ی مطالعه ی عربی کنکور سراسری برای کنکوریهای 92

توسط رتبه ی 5 کنکور سراسری سال 1389



سعید تجریشی
رتبه 5 کنکور سراسری سال 89

عربی

درس «عربی» را چه‌گونه مطالعه کنیم؟

همان‌طور که می‌دانید، دومین درس دفترچه‌ی عمومی کنکور، عربی است. خیلی از بچه‌ها با این درس مشکل دارند و وقتی اسم عربی می‌آید چهل ستون بدنشان می‌لرزد! اما عربی واقعا درس چندان سختی نیست؛ البته در صورتی که طبق اصول خوانده شود. من هیچ‌وقت با عربی مشکل زیادی نداشتم و همیشه سعی می‌کردم خوب یاد بگیرم و در کنکور هم با یک غلط 94% زدم.اما کسانی را می‌شناسم که در همان سال کنکور، عربیِ خود را تقویت کردند و به حد بسیار خوبی رساندند، فقط تلاش و زحمت بیش‌تری نیاز دارد. عربی درس نسبتاً مهمی است و با وجود این که ضریب 2 دارد اما چون خیلی‌ها پایین می‌زنند، درصد بالازدن در عربی منجر به بالا رفتن شدیدِ تراز و به‌تر شدن رتبه می‌شود. سعی می‌کنم چند توصیه راجع به شیوه‌ی مطالعه‌ی عربی کنم که امیدوارم به دردتان بخورد و به آن‌ها عمل کنید و نتیجه‌اش را هم بگیرید. اگر هم سوالی داشتید در سایت مطرح کنید تا پاسخ بدهم.

*تذکر: توصیه‌ای من بیش‌تر مخصوص کسانی است که می‌خواهند خودشان مطالعه کنند. اگر معلم دارید و درس‌ها را از او خوب یاد می‌گیرید، به توصیه‌های او عمل کنید. فقط یادتان باشد در کلاس خوبِ خوب گوش دهید تا یاد بگیرید و آرام‌آْرام نکته‌ها را حفظ شوید و پس از تست‌زنی زیاد به تسلط برسید.

از نظر من مطالعه‌ی صحیح عربی چند مرحله دارد:

*تذکر مهم: شاید به نظرتان این مراحل وقت‌گیر باشند، اما اگر یک بار وقت بگذارید و یاد بگیرید، به‌تر از این است که چندین بار وقت بگذارید ولی به‌درستی یاد نگیرید.

حتماً به این موارد عمل کنید:

مرحله‌ی اول: در قدم اول، یک بار کل قواعد درس را از روی جزوه، کتاب درسی یا کتاب کمک‌آموزشی بخوانید. سعی کنید قواعد را کامل یاد بگیرید و نکته‌های مهم و ریز را در برگه‌ای وارد کنید (خلاصه‌برداری قواعد مهم).

در قسمت خلاصه‌نویسی شیوه‌ی آن توضیح داده شده است.

مرحله‌ی دوم: پس از یادگیری و حفظ و نوشتن قواعد در برگه‌ی خلاصه، یک بار از ابتدا تا انتهای درس به هم‌راه تمرین‌ها و مثال‌ها را ترجمه کنید و از لغت‌های انتهای کتاب نیز استفاده کنید.

مرحله‌ی سوم: قواعدی را که در مرحله‌ی اول یاد گرفتید، روی متن پیاده کنید؛ یعنی درواقع متن درس را صرف و نحو کنید. مثلا اگر درس استثنا هستید «مستثنی» و «مستثنی‌منه»ها را در متن درس پیدا کنید و ترکیب کنید. آن قدر این کار را انجام دهید تا با قواعد آن درس کاملا آشنا شوید.

مرحله‌ی چهارم: بعد از یادگیری قواعد و ترجمه، نوبت به تمرین‌ها می‌رسد. سعی کنید تمرین‌های کتاب را خودتان بدون نگاه کردن به جزوه‌ حل کنید. حتی می‌توانید کمی آن‌ها را تغییر داده و باز هم حل کنید. به‌طور مثال در مبحث اعلال، فعل معتل ناقص را تبدیل به اجوف کنید و بار دیگر در ذهنتان به سوال پاسخ دهید.

مرحله‌ی پنجم: شاید 4 مرحله‌ی قبل، برای دانش‌آموزان سال دوم و سوم هم یک‌سان است. اما شما کنکوری‌ها باید یک مرحله‌ی دیگر هم انجام دهید و آن هم زدن تست‌های کنکور است. یک کتاب تست خوب تهیه کنید و هر زمان که 4 مرحله‌ی قبل را به‌خوبی انجام دادید، بعد از 2، 3 روز وقفه به سراغ تست‌های آن بروید. اگر در تست‌ها به نکته‌ی جدیدی برخوردید (که احتمالش زیاد است) آن را به خلاصه‌ای که در مرحله‌ی اول تهیه کرده‌اید اضافه کنید. می‌توانید اگر احساس ضعف می‌کنید بار دیگر قواعد جزوه و کتاب یا کتاب‌های کمک‌آموزشی را مطالعه کنید و نکته‌های مهم را به خلاصه بیفزایید.

پیش‌نهاد کاربردی مهم:

هنگام تست‌زنی و دیدن پاسخ تشریحی، حتما حتما هر 4 گزینه را بررسی کنید.

هر چند این 5 مرحله وقت زیادی می‌گیرند اما هیچ اشکالی ندارد؛ مطمئن باشید قطعا نتیجه خواهید گرفت. فقط کمی صبر و تحمل می‌خواهد. هنوز دیر نشده است. از همین امروز شروع کنید و به این شیوه مطالعه کنید. بیش از 60% زمان‌های عربی را به خواندن به شیوه‌ی مرحله‌های 1 تا 4 اختصاص دهید و بقیه را به مرور و تست‌زنی.

توجه کنید که:

1) تسلط به مقدار کم‌تری از مطالب، به‌تر از سطحی خواندن کل مطالب است.

اگر 5 مرحله‌ی فوق را انجام دادید و مدتی گذشت، نوبت به مرور و تست‌زنی مجدد می‌رسد. در زمان‌های مرور همان خلاصه‌ای که تهیه کرده‌اید را به هم‌راه لغت‌های مهم درس‌ها مطالعه کنید و سراغ تست‌زنی بروید و باز هم نکته‌های تست‌ها را بخوانید و یاد بگیرید و به خلاصه اضافه کنید.

2) نگاه کردن پاسخ‌های تشریحی سوالات عربی بعد از پاسخ دادن بسیار ضروری است و خیلی به شما کمک خواهد کرد هر چند تست را درست پاسخ داده باشید. توجه کنید که حتما هر 4 گزینه را بررسی کنید.

3) همان‌طور که می‌دانید عربی از 3 قسمت ترجمه،‌ درک مطلب و قواعد تشکیل می‌شود. اگر به شیوه‌ی بالا مطالعه کنید در هیچ کدام مشکل نخواهید داشت. چون ترجمه‌ی کامل متن درس و تمرین‌ها به درک مطلب شما نیز کمک خواهد کرد. هم‌چنین سوالات درک مطلب کنکورهای سال‌های قبل نیز به ارتقای درک مطلب بسیار کمک می‌کند.

4) اگر قواعد عربی را درس به‌درس نمی‌خوانید و به صورت موضوعی مطالعه می‌کنید، حتماً سعی کنید درس‌های کتاب را نیز در زمان خود مطالعه کنید.

5) من هفته‌های آخر تقریبا هفته‌ای یک بار کامل قواعد جزوه (به صورت خلاصه‌وار) را مرور کردم که این کار در اواخر حتی 1 ساعت هم طول نمی‌کشید! پس نوشتن خلاصه و مطالعه به این شیوه را جدی بگیرید تا نزدیک کنکور، از نظر عربی خیالتان راحت باشد.

پس به‌طور خلاصه مراحل زیر را دنبال کنید:

1) مطالعه‌ی قواعد جزوه یا کتاب

2) ترجمه‌ی متن و تمرین‌ها

3) صرف و نحو کردن متن

4) حل تمرین‌های کتاب

5) تست کنکور (چند روز بعد)

6) مرور خلاصه‌ها و تست و افزودن نکته به خلاصه‌ها

سعید تجریشی

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
آموزش عربی کنکور
https://goo.gl/s7bXBU
بانک تست کانون
http://www.shop.g-alm.ir/20
سیولیکا
https://www.civilica.com/
بانک تست دهم
http://www.shop.g-alm.ir/20
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • کدهای اختصاصی